28.9.09

Ruokapöydän tuolit

Pöngin miesten aittasta isovanhempieni kodissa olleet vanhat tuolit valkoiseksi maalatun pöydän alle. Tuolit ovat saaneet joskus viininpunaisen maalin pintaansa ja kuinka ollakaan: nyt ne ovat valkoiset! Pestessäni niistä aitan tomut huomasin niiden pohjassa tekstin: Susanna Yrjölä 1882. Tuoleja on kuusi kappaletta ja maalasin niistä käyttööni neljä. Tuolit ovat siis mummoni peruja: mummoni toinen nimi on Susanna :) Ruokaryhmä oli isovanhempieni olohuoneessa/salissa ja pidin lapsenakin siitä erittäin paljon! Pöydässä oli pieni laatikko joka sisälsi vanhoja valokuvia ja jotka olivat minusta kauniita.

Ensin siis pesin tuolit ja pinta olikin niin hyvässä kunnossa ettei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin ottaa suti käteen ja alkaa maalailemaan! Nyt vain harmittaa että pöytä ja tuolit ovat toisiinsa nähden hieman eri valkoista johtuen siitä etten millään muistanut Bauhausissa maalihyllyn edessä mitä maalia olin pöytään aikaisemmin ostanut.. hmph.. Onneksi tuolit voi vielä maalata uudelleen jos keksin mitä valkoista maalia pöytään sudin. Pöytä on lämpimämmän valkoista kuin tuolit ja minusta se on kauniimpi vaihtoehto. Maalasin vielä kullalla tuolien koristeet ja kokeilin sabluunalla maalata selkänojaan pienen kruunun jonka pyyhin sitten pois koska se ei ollutkaan niin kiva kuin se mielessä oli. Mutta vielä on pakko kokeilla siirtokuvaa selkänojaan jahka saan aikaiseksi tulostella tai leikata kultaisesta teipistä kruunun.

Siivosin myös tallin johon ensi kesänä teemme pienen verstaan. Tuolien tuunauskuvat ovat otettu siellä. Nyt alamme porukalla silmäilemään erilaisia puuntyöstökoneita tarjouksista ja yksityismyynneistä. Ideana olisi tehdä puuverstas talliin ja vanhaan sontasäiliöön metalliverstas eli metkula. Hiljaa hyvä tulee!


 

2 kommenttia:

  1. Tuo talli paksuine kiviseinineen on jo sellaisenaan kiinnostava. Saati sitten kun saat sinne verstaan.

    VastaaPoista
  2. Siellä saa varmasti paljon ideoita :) Kesällä ikkunoille belargornioita ja sisällä tuoksuisi tallin päädyssä olevat ruusut

    VastaaPoista