1.7.09

Huh hellettä..

Nyt sain kaivettua turkoosin taittavan vanhan ruokapöydän pois miesten aitasta. Se tosin on ollut jo kohta viikon ulkona kun en ole saanut aikaiseksi kannettua sitä yksin sisälle.. Tänään kurkkasin onko pöytään tullut mitään kun en ole sitä peittänyt millään: pari osumaa "taivaasta".. Isäntä ei ole vielä innostunut pöydän vaihdosta mutta siitä on yleensä kaikki jo olemassa oleva ihan hyvää :) Yllätyin kun hän oli käynyt ostoksilla viikon keikallaan Vaasassa ja hankkinut VAATTEITA!? Kyllä!! Siitä sainkin idean siivota vaatekaappimme ja sain omalta puoleltani kaksi muovikassilta vanhoja vaatteitani (kokoa S..) pois. Hmm,saisin kohta kirpparipöydällisen tavaraa ja vaatetta kerättyä.

Kesäinen ilma on laskeutunut ympärillemme ja sitä on ollut hauska seurata..ikkunan takaa.. Yhden ainoan kerran kun menen uimaan, kärsien ensin uimisen jälkeisetä ihottumasta kaksi päivää: sain kiitokseksi flunssan! Huh hellettä! Onko kamalampaa olotilaa? Onhan niitä mutta tällä hetkellä..tässä on ihan tarpeeksi! Tauti ei muuta muotoaan miksikään, mietin jo häviäisikö se jos huijaisin sitä menemällä pakastimeen ja tauti luulisi olevan talvi?

Olen seuraillut harakkapariskuntaa kuusiaidassamme. Niiden kevään poikaset ovat jo varttuneet ja lentäneet pesästä pois, mutta näyttäisi siltä että pesään olisi ilmestynyt toinen poikue? Onko näin? Pesää on paranneltu ja laitettu kuntoon ympäri vuorokauden ja näyttäisi kovasti että siellä saattaisi olla jotain :) Pakko kyllä myöntää ettei harakoiden tai variksien pitämä meteli ole mitään kaunista kuunneltavaa, mutta niidenkin touhuilua on mukava seurailla. Muutamasta mustarastaasta on tullut pikku hiljaa kesympiä, ne päästävät melkein metrin päähän itsestään kun oikein maltilla kokeilee.

Stig-Elvis on päässyt myös maistelemaan ulkoilmaa valjaissa. Rohkeasti se tutkii pihaa häntä pystyssä häiriintymättä uusista valjaista. Piti ostaa uudet nahkaiset valjaat pikalukituksella kokoa L. On se aikamoinen rontti! Mutta kyllä sitä huomaa Stigun yksinäisyyden päivittäin. Se on niin iso ja leikit niin "rajuja" pieniin tyttö-kisuihin nähden ettei neideistä ole oikein sille leikkikavereiksi. Poika tekeekin paljon pahaa purkaen turhautuneisuuttaan kun en itsekään aina jaksaisi sen kanssa leikkiä. Mutta on se silti kovin lutuinen! Aamut ovat niin ihania kun Stig tulee herätäämään puskemalla ja antamalla paljon rakkautta omilla eleillään. Iltaisin sen rutiineina on meidän "nukuttaminen". Siihen kuuluu puskemiset kehräämällä ja miljoonien suukkojen antaminen karkealla kielellään. Sitten se nukuttaa ensin isukin mötkähtäen sen jalkojen päälle, kehrää ja tekee iltapesunsa. Tämän jälkeen se tulee minun viereeni myötäillen päätäni,laittaa leukansa ohimolleni ja alkaa kehräämään. Siihen on ihana nukahtaa! Nyt on vaan niin kuuma että mielellään voisin hukkua pelkkiin suukkoihin :)