21.4.10

Mietintää, mietintää


Olemme melkein unohtaneet ihanan 1920-luvun rapatun talon, lähinnä sen takia että selvitimme kuinka monessa vastaavalla rakenteella olevalla talolla on ilmennyt homevaurioita. Puurunko rapatulla pinnalla saa helpommin sisäänsä kosteutta joka ei pääse haihtumaan riittävän nopeasti pois. Voihan kurjuus! Myöskään Plania-talon yhteyttä ottamattomuus ei anna kovin hyvää kuvaa itsestään.. Hyvällä onnella heillä vain on niin kiire etteivät pääse vastaamaan puhelimiin tai sähköposteihin :)

Edellisissä viesteissä kerroin meidän tyrmänneen kovin romanttiset puutalot, mutta löysimme kohtuuhintaisen toimittajan jolla on yhteistyökumppaneina sellaisia yrityksiä joiden tuotteista pidämme. Eli mahdollisesti rakentaisimme Jetta-talon Koivulan. Se rakentaako sen Jetta vai joku toinen toimittaja kilpailutettuna, siitäkin pitää ottaa selvää. Talon väritys on juuri sellainen mitä puutalosta meillä olisi mielikuvana, ehkä jopa hieman tummempikin. Ideana olisi rakentaa kuvan kätisyyden mukaan terassi että erkkeri talon etuvasemmalle jolloin saisimme hyödynnettyä auringon valon mahdollisimman pitkään. Talossa olisi meille hyvin hyödyllinen vaatehuone (mistä tätä tavaraa oikein kertyy?!) sekä alakertaan sijoitettava "työhuone" josta saattaisi tulla myös jonkinlainen säilytyshuone.. oho!

Yläkuva on siis alakerta ja alakuva yläkerta. Lisäisimme myös isännän toiveen mukaan yläkertaan kevytrakenteisen takan alakerran varaavan lisäksi sekä alakerran pesuhuoneeseen oman unelmani kylpy/poreammeen. Se olisi ihanaa jos sellainen sinne mahtuisi! Alakerran pesuhuoneessa oleva vessanpytty saisi lähteä.. Olemme miettineet onko kodinhoitohuoneeseen piirretty kurapiste kätevä? Vai olisiko parempi satsata isompaan lavuaariin jossa kuraiset vaatteet voisi huuhtaista ja jättää sen yläpuolelle kuivumaan? Onko kellään kokemusta? Koiran tullessa taloon sen voisi putsata kätevästi suihkun alla pesuhuoneessa. Meillä ei ole vielä lapsia eikä sitä koiraakaan, joten omaa kokemusta vastaavista tuotteista ei käytössä ole.

Olemme tutustuneet erilaisiin takkoihin ja löytäneet muutaman hyvän vaihtoehdon joita tarvitsee käydä katsomassa liikkeessä. Kuvista on jotenkin kamalan hankala hahmottaa? Olemme kierrelleet eri keittiöliikkeitä sekä kodinkoneliikkeitä kartoittaaksemme millaisen budjetin näille varaisi. Löysimme kolme hyvinkin erilaista keittiöratkaisua, joita nyt pyörittelemme päässämme. Keittiöön saakin uppoamaan yllättävän paljon! Taidamme olla melko nirsoja? Mutta se on kuitenkin sellainen tila jonka kalusteita katsellaankin sitten piiiiiiitkään! Lattian väri olisi vaalea tai kokonaan valkoinen, se mitä materiaalia se olisi, on hieman auki. Keittön lattiapintana olisi joko todella isoa laattaa ehkä mahdollisesti jopa kiveä, tai sitten se on samaa kuin kaikkialla muuallakin. Kodinhoitohuone saisi olla ihan pelkistetty vaaleilla kaapeilla, muuten harmailla pinnoilla.Sitten on tietysti kaikki mahdolliset kulut sakokaivoon, porakaivoon, sähköön..ja..ja.ja.. Haluamme ensin selvittää mihin kaikkeen rahaa menee, missä voi säästää, minkä verran pitäisi lainaa ottaa pankista ja kidutamme itseämme haaveilemalla ehkä liikaakin jos rakennusunelmamme ei toteudukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti