5.3.10

Suuria muutoksia ja vielä suurempia unelmia!

Asumme vanhalla maatilalla jonka omistan kolmen muun sisaruksen kanssa ja yhden ihmisen painostuksesta päätämme tilan kohtalosta maaliskuun aikana. Jokaisella on asiasta omia mietteitä ja kahdella perheellä täällä on koti täynnä rakkautta ja lämpöä. Pelko kodin menetyksestä on suuri ja suru siitä ettei voisi jatkaa jotain mitä on ollut olemassa nyt neljällä sukupolvella vaikkakin nuorin siitä on reilun vuoden ikäinen.. Mutta silti sitä ajattelee tulevaisuutta jo vuosia eteenpäin.

Olemme miettineet muuttoa pois jos joudumme myymään tilan emmekä halua asuinpaikaksemme kaupunkia, kerrostaloja vaan katseemme kääntyy 50km säteelle Tampereesta. Olemme asuneet kumpikin kaupungissa sen verran että koemme maaseudun tai muun vastaavan lähiseudun enemmän omaksemme. Elämme enemmän näin!

Mieheni kanssa meillä olisi "ykkösunelmana" jäädä tänne asumaan näin kuin täällä nyt elellään tai sitten ainoana perheenä. Koemme asuinpaikan mieluiseksi monelta eri näkökulmalta ja haluamme vahvasti perustaa tänne perheen. Kylämme koulu on yksi arvostetuimmista kyläkouluista Pirkanmaalla ja ainakin toistaiseksi siinä riittää oppilaita. Olemme suunnitelleet kumpaankin vaihtoehtoon tulevat pakolliset remontit ja laskeneet niille arvioidut budjetit. Kotimme sijaitsee idyllisellä paikalla juuri sopivan matkan päässä kaikesta ja haluamme satsata siihen niin, että se olisi olemassa vielä meidän lapsiemme aikaan sekä heidän lapsien "mummolana". Ensisijaisena remonttikohteena laittaisimme päärakennuksen ensimmäisen vuoden aikana kuntoon ja seuraavana keskittyisimme täysin piharakennuksiin sekä pihapiiriin (tosin osaan on puututtava jo tänä kesänä..). Pihapiirissä ja sen rakennuksissa olisi paljon laitettavaa ja rahanmenoa, mutta emme koe sitä mitenkään hankalana. Niitä on ennenkin korjattu ja korjataan tulevaisuudessakin. Näemme kaikki hyvinä aihioina toteuttaa ne kohtuuhintaisesti toimiviksi ja saisimme toteuttaa paljon sellaista mistä emme tällä hetkellä oikeastaan voi edes puhua. Olemme saaneet ideoillemme paljon kannatusta ystäväpiirissämme ja tarjokkaita auttamaan talkoilla suurimpiin kohteisiin. On onni että ystäväpiiristämme löytyy paljon kädentaitoisia ja vielä enemmän niitä joilla on halua päästä kokeilemaan pienen ohjauksen avulla omia taitojaan :)

Koko talon käyttöönotossa suurimman osan budjetista haukkaisi sisätilan portaiden sekä kahden märkätilan uudelleen rakennus. Joutuisimme kaatamaan ja rakentamaan uudelleen yhden seinän ja yhteen kantavaan seinään rakentamaan oviaukon. Purkaisimme nykyisen keittiömme pois rakentaen siihen "toimiston" ja siirtyisimme käyttämään talon toisessa päässä olevaa keittiötä. Tarkoituksena olisi että vain maalaisimme sen aluksi ja toistaiseksi säästäisimme keittiöremonttiin rahaa. Mieheni on taitava ruuanlaittaja ja keittiö olisi hyvä muuttaa hänen tarpeisiin sopivaksi mutta koemme vanhan vielä sellaiseksi että pärjäisimme sillä väliaikaisesti. Ja toisaalta huomaisimme mitkä asiat vaatisivat muuttamista kun käyttäisimme hetken vanhaa keittiötä. Ideana olisi myös hankkia varaava takka, mutta emme ole vielä suunnitelleet sille varsinaista paikka..

Jos siirtäisimme nykyisen eteisen sisäseinää ulospäin 35-40cm, saisimme märkätilaan sijoitettua havittelemamme kulmamallin poreammeen! Silloin sinne mahtuisi 150x150 kokoinen allas jossa voisimme pulikoida yhdessä tai salaa yksin ;) . Olemme löytäneet edullisen unelmiemme ammeen ja keinon vahvistaa rossipohjaa altaan alta niin että se kestäisi tulevan painon. Ah,tuoksukynttilöitä, vähän suklaata, hyvä niskatyyny.. Emme ole saunojia mutta kylvyssä lillujia sitäkin enemmän!

Mutta kaikki ovat haaveita, unelmia jotka hiipivät salaa mieleen aina kuin vain se on mahdollista.. Yhden rakkaimman ystävämme nimeämä "Villa Lintu" voisi olla totta! Tässä on pientä hahmottelua ilman "virallisia" mittailuita, mutuskelkaa ideaamme meidän seurassa. Me asumme tällä hetkellä talon vasemmalla puolella pienessä, n.50m2 kaksiossa.