19.8.10

Lime-Juustokakku

Nyt löytyi ihanan raikas, pirteä juustokakku. Täytteen maku on saatu limestä sekä sitruunasta, ihana vihreä väri on tehty karamellivärillä. Olen tehnyt monella eri täytteellä perusjuustokakkua ja tämä täyte on kyllä viiden parhaan maun joukossa! Vuokana minulla on irtopohjavuoka halk. 24cm. Osan limetistä olen korvannut sitruunalla kun en jaksanut raastaa ja rutistaa mehua pikkuruisista limeteistä :)

Pohja:
-200g Kantolan Kaurakeksejä
-75g sulatettua margariinia / voita

Täyte:
-5 kpl liivatetta
-3 dl kermaa
-2 kpl valkuaista
-300g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
tai Mascarpone-juustoa
-¾ dl limettimehua
-1,5 dl sokeria
-3 tl vaniljasokeria
-2rkl vettä

Kiille:
-3 kpl liivatetta
-2,5 dl laimennettua limettimehua
(josta limettimehua n.0.5dl)
-0.5dl sokeria
-karamelliväriä

Riko keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula rasva. Painele seos voipaperilla vuoratun kakkuvuuan pohjalle tasaisesti ja siirrä astia jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa.

Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään. Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu (myös limettitiiviste käy), sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Testaa värin sopivaa tummuusastetta pienempään, vaaleapohjaiseen astiaan. Kiehauta n. ½ dl mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä – kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada sitten täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.

Koristele suikaloidulla limetinkuorella tai muilla koristeilla.